duminică, 1 aprilie 2012

PĂCĂLELI DE 1 APRILIE: BALADA INFRACTORULUI BOLDEA - MOTANUL DE CHESHIRE, SENZAŢIONALUL MARTIRAJ AL LUI DIACONESCU ŞI MILOSTENIA LUI ONŢANU

1. BALADA MARELUI INFRACTOR PEDELIST, BOLDEA – MOTANUL DE CHESHIRE
Cea mai tare păcăleală este, cu siguranţă, cazul marelui gangster Boldea, baron PDL de Galaţi, lup tânăr pedelist de marcă, promovat pe drept de liderul grupului PDL, Mircea Toader, politician de prestigiu care şi-a făcut datoria faţă de ţară prejudiciind-o cu 24 milioane bune de Euro, acuzat de mai mult de 10 infracţiuni grave (printre care incredibile înşelăciuni imobiliare), evazionist şi interlop de renume, asociat traficanţilor de droguri şi de persoane şi cel care a şocat bravii profesionişti ai DIICCOT-ului, dispărând subit şi lâsând în urmă doar rânjetul lui sfidător, lung şi inconfundabil întocmai ca Motanul de Cheshire din „Alice în Ţara Minunilor”.

Deşi putea fi dat în consemn la frontieră şi urmărit legal, marele escroc, aflat în procedură de ridicare a imunităţii), „băiat deştept”, a şters-o din ţară tot LEGAL, sub ochii scrutători ai procurorilor DIICOT, după ce declarase nonşalant la un post public de televiziune că va pleca din ţară. Sigur, bietul mafiot nu mai suporta atâtea persecuţii şi se plânsese şi mai înainte presei că, după terminarea dosarului, îşi va vinde întreaga avere şi va emigra în Papua Noua Guinee. Iar presa a făcut din marele gangster un supererou: cu cât părea mai de negăsit, cu atât apărea mai des (şi mai elogios) în media cu rânjetul lui de Motan de Cheshire.

După plecarea lui (căci nu se poate vorbi de evadare, fuga fiind perfect legală!), au circulat informaţii contradictorii, printre care şi că se afla exilat la safari în Kenya (chiar Băse ne informase!), dar, nu, marele mafiot a precizat el însuşi presei că era în Congo: „Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo. Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute ei pentru că vin eu", spunea marele escroc (http://www.adevarul.ro/actualitate/Fugarul_Boldea_a_dat_savana_din_Kenya__pe_jungla_din_Congo_0_670133288.html). Şi asta tocmai când misiunea Comisiei Europene venise la Bucureşti să vadă la faţa locului cum funcţionează instituţiile statului şi sistemul legislativ în lupta anti-corupţie!

Cum instituţiile statului nu făceau faţă, iar sărmanul infractor, de profesie jurist, nu voia ca nimic să se producă în afara legii, şi-a luat singur bilet de avion spre România şi s-a predat pe 26 martie la Nairobi. Interpol, oficial, nu ştia nimic. Să ne mai mirăm că nici DIICOT nu avea habar de nimic?!

2. SENZAŢIONALA MUTARE FĂCUTĂ DE CNA ÎN PARTIDA OTV ŞI SCORUL ELECTORAL AL PP-DD
A doua păcăleală tare este pedepsirea OTV de către CNA cu sancţiunea maximă, înjumătăţirea licenţei de emitere, pentru publicitate politică repetată... în afara campaniei, bineînţeles. Ceea ce înseamnă că OTV va putea difuza programe TV doar până pe 28 septembrie 2012. O nouă şi minunată ocazie (pe modelul victimizării gen Gigi sau Vadim) pentru Senzaţionescu de a se transforma într-un martir şi a mai capitaliza câteva voturi! Parcă nu erau de ajuns criza, erodarea şi decredibilizarea profundă a PDL, mai trebuia o măsură de suport pentru partidele naţionaliste populiste. PP-DD are deja 14%, iar PDL-ul numai 13%, în sondajul CSCI. Sunteţi pe val. Succesuri senzaţionaluri şi de acum încolo!

3. CUTREMURĂTORUL DIVORŢ PDL – UNPR: NECRUŢĂTOAREA UDREA VS. BUNUL ŞI MILOSTIVUL ONŢANU
Ajungem acum şi la a treia păcăleală. Protocolul de înfiinţare a Mişcării pentru Noul Bucureşti (alianţa PDL cu UNPR, PNŢCD şi PER) a fost amânat, ca să nu spunem anulat. Cu numai o zi înainte de semnare, cu toată gargara anti-traseim în politică din ultima vreme, candidatul susținut de UNPR și PDL pentru primăria sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pur şi simplu s-a răzgândit și s-a întors în USL. A urmat probabil exemplul lui Sorin Frunzăverde. Atât PDL, cât şi UNPR vor avea candidaţi separaţi la alegerile locale.

Necruţătoarea Elena Udrea a declarat că le va propune colegilor din Biroul Permanent ca PDL să vină cu proprii cadidaţii la alegerile din iunie. Liderul UNPR, bunul şi milostivul Onţanu, primarul în funcţie al sectorului 2, a acuzat liderii PDL de „bâlbâieli şi indecizie” şi a atenţionat că politicile PDL au dus în ultima vreme la sărăcirea populaţiei, fără a lua măsuri compensatorii: "UNPR este un partid de centru–stânga, iar PDL se defineşte tot mai mult ca un partid de dreapta care, prin politicile sale, a dus în ultima perioadă la sărăcirea populaţiei, fără a lua măsurile necesare compensatorii, deşi UNPR a cerut acest lucru în nenumărate rânduri, mai ales pentru persoanele cu pensii şi salarii mici" (http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/bucuresti-tensiuni_coalitie-pdl_unpr_colaborare-protocol_0_673732739.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=307056%40hotmail.com&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Adevarul-Newsletter-20120401).

The show must go on”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu