vineri, 21 noiembrie 2014

Ce facem cu mama și cu Beligan: îi decapităm că l-au ales pe Ponta sau îi trimitem la vot în diaspora?



  
Cum nimeni nu e perfect (ca Aligică), multe personalități l-au susținut pe Victor Ponta la alegerile prezidențiale din 2014, de pildă: Radu Beligan, Tudor Gheorghe, Nicu Alifantis, Gabriela Szabo, Florina Cercel, Alexandru Irimie, Irinel Popescu, Ioan Hollender, Helmuth Duckadam, Iurie Leancă, Sorin Ilfoveanu, Florin Bodochi etc. Primii doi au fost și aspru criticați pentru opțiunea lor, mai exact înfierați cu ”mânie proletară” în diverse media de către jurnaliști sau de alte personalități indignate. Cum? Nu ai dreptul să-l susții și/sau să-l votezi pe Victor Ponta? Într-o țară în care opiniile sunt încă foarte divizate și se manifestă, în continuare, polarizarea societății, 5.264.383 de români l-au ales pe Ponta președinte. Mama mea se numără printre ei.

Ce să facem? Să-i omorâm, să-i decapităm eventual, ca Statul Islamic, că e iar la modă? Să-i linșăm mediatic la B1 TV sau la Nașul, după modelul de succesuri al Antenuțelor? Să le fac reclamție Antenuțelor că mi-au furat mama? (Precizez, între paranteze, că nu, nu e cazul, mama nu e posedată, spălată pe creier ori telecomandată de Antenuțe, e o femeie educată, informată, puternică și independentă, care a mizat la aceste alegeri pe tandemul Tăriceanu-Ponta) Să le interzicem votul celor care au preferat un ”neispravit dezaxat”, în termenii lui Aligică: Ce om ești tu ca să accepți de lider pe acest neisprăvit dezaxat?!” Opinie vot Dragos Paul Aligica Sau, mai eficient și mai subtil, să-i trimitem să... voteze în diaspora?  Ce-ar fi să-i expediem să voteze la Londra (unde rudele mele și o parte dintre prieteni n-au reușit acest lucru)? Va fi foarte tare, lui Nigel Farage o să i se facă părul măciucă atunci când va vedea Londra asediată de 5 milioane de vampiri-invadatori. Eu zic să-și rezerve de pe acum loc la coadă și să-și pregătească steagul și periuța de dinți.

Dragoș Paul Aligică, primul și singurul intelectual adevărat, autentic și original, unic și inegalabil, omniscientul, omniprezentul și omnipotentul Aligică, îi condamnă stalinist pe votanții lui Ponta și își adjudecă unilateral victoria României și învingerea sistemului: ”Nu uitați că suntem o minoritate și că am învins un partid-stat și o majoritate populară alcatuită din iresponsabili prezenți sau absenți, în mod egal de periculoși social. Merităm să fim mândri de noi. ȘI am câștigat dreptul să spunem lucrurilor pe nume. Să nu ne mai furăm singuri caciula. NU suntem toți o apă și-un pământ, nu e victoria “poporului”, nu pupăm piața endependenței toți în hora mare a fraternității în care canalia și omul corect, cei care au stat drept și au rezistat și oportuniștii și iresponsabilii fără coloană vertebrală iși dau mâna într-o iertare și uitare generale, revenind cu toții la forma și starea inițială, la cel mai mic numitor. Adică la ei, la standardele lor de pigmei și deformati moral si politic.” Opinie vot Dragos Paul Aligica Se vede că Aligică e născut la PMS (sindrom premenstrual) ca mine. Aștept să intre la menopauză și să aibă o bătrânețe liniștită. Bună și frustrarea la ceva! Dacă mai iese vreodată Aligică din mine sau mă posedă, vă rog să fie cineva drăguț să-mi dea o pungă de gheață în cap. Pentru campania ”Ice Bucket” de strângere de fonduri în domeniul sclerozei, desigur. Fie-vă milă de o biată fată a lui Dracula, născută protestatară și anti-sistem (Natural born, God created anti-establishment protester), ce și-a dat trei demisii în semn de protest! Destul! Nu mai suport să ne confiște cineva revoluția, fie și Aligică.

În ton cu Aligică, Dan Tapalagă recurge și el la un discurs al urii, decelabil chiar din titlul articolului publicat la scurt timp după aflarea rezultatelor: ”Nu vă vom uita!” Acesta condamnă vehement nu numai partidul PSD, televiziunile partizane (RTV, Antena 3) și BOR, ci și pe susținătorii lui Ponta, propunând o listă neagră a colaboraționiștilor, unii dintre ei proveniți din rândul artiștilor: ”Nu vom uita apoi numele propagandiștilor puși în slujba imposturii și minciunii, de la artiști la ziariști. Nu trebuie uitate nume ân general. Numele celor care au abdicat de la apărarea unor principii și valori, dar lista e prea lunga pentru a o deschide aici. Ne va lua ceva timp dar tot îi vom afla pe toți cei din afara țării care l-au ajutat pe Ponta  să pară altfel decât este, fiind gata să lase un popor pe mâna unui iresponsabil.” Nu vă vom uita . Dacă au manipulat, de acord, să fie sancționați jurnaliștii respectivi, dar nu și artiștii care au sprijinit un candidat sau altul în campanie. Știți cum am procedat eu în fața manipulării, imposturii și a vulgarității agresive (a otevizării media din România, în general)? Eu am renunțat, pur și simplu, la televizor atunci când Handicapatos a arătat fundul premierului Boc pe parcursul programului TV ”Un show păcătos”, în vreme ce liderul PNL de atunci, Crin Antonescu, a comentat live, cu aCURatețe și spirit ANALitic, imaginile transmise.

În rest, susțin ce spune Tapalagă în acest articol, trebuie să menținem presiunea (inclusiv prin acțiuni de stradă) asupra clasei politice pentru a avea garanția unei schimbări de sistem, așadar.să fim și mai departe cât mai ”băgăcioși”: ”Le vom aminti mereu celor de la Putere ce așteptări avem de la ei, ce datorii au față de public și dincolo de orice vor trebui să probeze integritate și eficiență. Așteptăm cu toții de la voi, cei aflați trecător la comanda destinelor noastre, să votați la fel de rapid și de acum incolo ridicarea imunității parlamentarilor suspectați de corupție, să nu-i mai aparați de justiție, să adoptați rapid votul prin corespondență, să adoptați legea bugetului și să dați socoteală pentru imparțirea banilor, să contruiți autostrăzi, să faceți servicii publice funcționale, să nu mai vindeți dregătorii, să administrați mai bine statul, să vă pese ceva mai mult de noi, ceilalți, să furați mai puțin și să puneți în general osul la muncă, pentru că de asta v-am trimis acolo și de asta vă plătim. Vă vom aminti asta mereu, deoarece a inceput să ne placă strada, presiunea publicului, ne bucurăm de frica voastră de politicieni în culpă și vom profita din plin de ea, vrem sa ne băgăm tot timpul de acum încolo nasul în afacerile voastre. Nu vom uita nimic din promisiunile noului președinte ales. Noi, cel putin, nu vă vom uita la fel de ușor ca înainte și nu vă vom lăsa în pace.” Nu vă vom uita

Și care este cel mai eficient mijloc democratic de a fi ”băgăcioși”? Simplu, votul. Timp de aproape 20 de ani, deși tot mai dezgustată și mai demotivată, am continuat să votez (uneori cu sacrificii). Trebuie să admit că am votat negativ – anti  FSN, PDSR, PSD, căci eu nu puteam să accept un partid nereformat, colcăind de corupție și de mizerie morală, unde președinte de onoare e încă un personaj cu mâinile mânjite de sânge la revoluție și mineriade, Ion Iliescu. Sper ca, de acum încolo, să-i premiem mai puțin pe cei care ar trebui condamnați și să-i condamnăm mai puțin pe cei care ar trebui premiați. Iar modul în care sancționăm și/sau premiem cel mai bine în democrație este votul. Sincer, mi-ar fi plăcut să voteze toți românii pentru Monica Macovei, candidata mea preferată, care a obținut sub 5% la primul tur. Era primul candidat în care mă regăsisem și pe care l-am votat pozitiv (cu excepția lui Nicușor Dan la locale, în 2012). Dar e dreptul constituțional al românilor să voteze și să susțină pe cine vor, fără să dea vreo explicație (fie și lui Aligică) și nu ar trebui să antagonizăm acum peste 5 milioane de români pe motiv de opțiuni electorale. E momentul să ascultăm efectiv principiile unei altfel de politici și să dăm dovadă de bun simț, respect și toleranță față de cei din jur.

În sfârșit, o primă reacție umană autentică de la Ponta (până acum absolut fals și convențional, năucitor doar prin duplicitatea și impostura lui) – o invitație la reculegere și tăcere, recomandabilă tuturor liderilor PSD înainte de marile reforme din partid (pe care le așteptăm de mai bine de 20 de ani): ”Să avem toţi decenţa şi bunul simţ de a tăcea” Reacție Ponta după alegeri . Așa da atitudine! Vorba internetului ”bagabont”, ”să fie într-un SAS bun!”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu