vineri, 19 ianuarie 2018

MADAME DEZASTRU ÎN ȚARA MINUNILOR


Îndată ce cineva lasă capacul de la WC ridicat, Madame Dezastru cade prin gaura de la WC în Țara Minunilor. Acolo se întâmplă tot felul de lucruri miraculoase: crește sau se micșorează, se colorează (albă ca Michael Jackson după operația de schimbare de pigment ori neagră ca acesta înainte de operație) și se transformă într-o grămadă de lucruri bizare. Citind, veți descoperi de ce. Veți mai cunoaște astfel pe cine va întâlni în ipostaza de iepure alb cu ceas, iepure de martie, pălărier, omidă, pisică de Cheshire, ducesă sau regina de cupă și ce rol va juca fiecare în aventura ei.
Din cauza bolii Huntington, Madame Dezastru se afla oricum într-un dans cu dezastrele (ca Zorba), o dulce beție (gratis), o rătăcire pentru regăsire, o uitare pentru redescoperire și o întoarcere la inocența de bebeluș. În Țara Minunilor, Madame Dezastru redescoperă ce-și dorește mai mult: vrea înapoi în Titan... în cartierul Titan și în Titanul Prometeu (Promy, vechi prieten și erou, iubirea ei cea mare) și se străduiește să se întoarcă acolo, chiar dacă va dura mai mult ca odiseea lui Ulise spre Itaca și se va rătăci la fiecare pas.
Totodată, confruntându-se cu provocări de identitate din partea celor cu care interacționează și din partea ei înseși, Madame Dezastru se regăsește ca maestra transparenței, dottore el-Gol (mereu în fundul gol, străvezie de se vede prin ea și curg toate din ea în public, panta rhei, vorba lui Heraclit, până nu mai are ce), Madame Dezastru care dansează cu dezastrele ca Zorba, goală în potop și în abis (dacă e proastă de dă nu din gropi în gropi, ci din abis în abis) și ca vechi Don Quijote castrat și fără vise.

Doar cu aceste redescoperiri și regăsiri proaspete în minte, Madame Dezastru își poate continua drumul spre Titan (inclusiv Titanul Prometeu). Vă invităm să-l parcurgeți alături de ea.

Puteți descărca aici cartea:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu